a ja tam Leszkiem sie lecze zdróffko
[RAPORT] Dołozyłem klimę do auta....
Zwiń
X
-
[RAPORT] Dołozyłem klimę do auta....
jako, ze przy zakupie cena była zaporowa (chyba coś koło 4200 za manual) to dałem sobie na luz...
Znalazłem firmę która robi takie usługi.
Całość kosztowała.:
3000 zł klima
200 dojazd (400km)
160 (hotel 3 * z internetem, śniadaniem, obiadem)
Gwarancja na 1 rok.
Facet widać, ze nie robi tego pierwszy raz, bardzo sympatyczny.
Całość trwała 2 dni.
W Warsztacie porządek, czysto, narzędzia poukładane.
Klima daje 7.5 st. na wylocie.
Polecam.Pozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
-
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez jlupinoZamieszczone przez koja86Golfista, założyłeś w tej cenie manuala czy climatronik?
[ Dodano: Pią 27 Kwi, 07 16:32 ]
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Golfista, mam kilka pytań :
- masz jeden wiatrak czy zmieniali obudowe i dali dwa wiatraki ?
- sprawdz czy dali sterownik wiatraków czy zmostkowali i teraz zawsze sie beda krecić 2 wiatraki co nie jest wskazane. Sterownik bedzie na jednej podłużnic taki czarny z białym
- sprawdz czy zmienili na oryginalny czy dali zwykły wąż do wspomagania ukłdau kierowniczego. ten idący z przekładni do pompy. Powinien być metalowy rurkowy
- co z rozrządem ? wymieniałeś pasek ? czy włozyli stary pasek ? Bo zeby wpakować łape silnika trzymająca sprezarke klimy trzeba wymienić łape silnika na której jest rozrzad więc musza go demontować. A raczej zdemontowanego rozrządu se nie powinno wkładac ponownie. Przynajmniej wypada pasek zmienić. - chyba ze pozeźbili i wpakowali gdzieś indziej.
- dali czunjnikl nasłonecznienia ? jest w kratce w podszybiu powinienieś widzieć ze sie zmieniła ta kratka co jest nawiew na szybe tam powinien wystawać taki czarny cypelek - pewnie olali
Mozesz zrobic fotki albo zobacz te miejsca o których napiałem.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GolfistaZamieszczone przez Sigma_74Zamieszczone przez GolfistaKlima daje 7.5 st. na wylocie.
czy są, jeśli tak, to jakie określone parametry pomiaru temperatury "na wylocie"?
chodzi o to czy podając temperaturę, o której tu mowa, pomiary są wykonywane w podobnych warunkach (pomiar , pomiarowi nierówny)
tzn?
- po jakim czasie od załączenia klimy należy dokonać pomiaru?
- przy klimie manualnej (taką mam) na którym "biegu" siły nawiewu dokonujemy pomiaru?
- przy której kratce nawiewu dokonujemy pomiaru?
- w jakiej odległości od kratki nawiewu ustawiamy czujnik temperatury?
może coś jeszcze, co mi teraz do głowy nie przychodzi.
dzięksciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99dali czunjnikl nasłonecznienia ? jest w kratce w podszybiu powinienieś widzieć ze sie zmieniła ta kratka co jest nawiew na szybe tam powinien wystawać taki czarny cypelek - pewnie olalisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw manualu tez? bo nie nie pamietam ops:
On generalnie powoduje ze jak jest ciepło i on to czuje to bardzoej chłodzi od samego poczatku .. :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Patrzyłem u kolegi Leafy ma coś takiego mimo manuala :wink:OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99szkoda napisał/a:
w manualu tez? bo nie nie pamietam
Tak ... W manualu też powinien być ..
On generalnie powoduje ze jak jest ciepło i on to czuje to bardzoej chłodzi od samego poczatku ..
Sorry ale już nie mogłem :wink:
W O1 manual to manual, neck99, nie brnij dalej.....Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
dokladnie jak RomanS, napisal manual nie ma zadnych czujnikow (oprocz tego z temp zewnetrzna)
Golfista, ja tez u niego przerabialem klime manual na climatronic
potwierdzam bardzo fachowo wszytko zrobione, i mi na wylocie dawalo 4.3stC
ale on powiedzial ze to wszystko zalezy od temp otoczenia ( u mnie bylo cos kolo 20st na dworze
Zamieszczone przez neck99sprawdz czy dali sterownik wiatraków czy zmostkowali i teraz zawsze sie beda krecić 2 wiatraki co nie jest wskazane. Sterownik bedzie na jednej podłużnic taki czarny z białym
wiec tak ma byc ze 2 wiatraki odpalaja (chyba ze chodzi ci o cos innego :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121ja mam tak ze jak wlaczam klime to zawsze odpalaja 2 wiatraki ( a klime mam fabryczna koles zmienial mi tylko w srodku z manuala na climatronic)
wiec tak ma byc ze 2 wiatraki odpalaja (chyba ze chodzi ci o cos innegoPzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
RomanS, Tak jak pisałem, że ten czujnik od tego jest .. co Ci na to poradze Ze pisze ze jego zadaniem jest schładzac szybciej gdy wysoka jest temperatura zewn. a widziałem w octavi 90KM z manualem ten cypelek zwany czujnikiem i stąd uważam ze powinien być. Skoro go nie ma ktoś to moze nie ma. Generalnie nie jest to jakieś bardzo potrzebne. Ale skoro jest to niech będzie :szeroki_usmiechOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
Komentarz